Pages

Monday, 1 August 2016

PESAKIT MENTAL KAH AKU?

assalamualaikum dan salam sejahtera

HI.. so sekarang baru ada mood nak menulis huhh setelah beberapa dugaan dan cabaran yang telah diterima haha

sambung lagi pasal 3 serangkai tu..

aku dah cuba untuk terima 3 orang tu as kawan baru lah dalam hidup ni.. and lepas ja aku lafazkan "ya adik cuba untuk terima depa dalam family kita" masa ni tengah jalan-II dengan kakak sambil meluahkan perasaan haha.. jadi lepas ja aku cakap macam tu and tiba-II ibu habaq ajak keluar makan ice-cream dekat chenang.. so dengan muka yang fake gila syaiton senyum ja lah kan and pergi bersiap pula untuk keluar buat kali kedua malam tu

actually depa bertiga tu tak lah teruk mana pun.. and tak ada buat apa apa pasal dengan aku pun and tak pernah nak jeling aku ka apa kah malah still bercakap dengan baik.. so nampak aku ni sangatlah mental kan haha dasar melayu bersifat dengki hahah.. malam tu aku adalah berbual sikit dengan husband dia tu.. dia tanya aku pasal aku sambung study.. and dia tanya bila nak ke sabah.. hahaha lek arhh brader baru p interview belum tentu dapat lagi hahah... so takat tu ja lah perbualan haha aku nih memang jenis malas nak bercakap dengan strangers.. tapi disebabkan kata-II aku tu aku still keep on smiling bila ada dengan diorang hahah

ni kali ke dua lah aku jamah benda lah ni haha so far still superb marvellous hahah 

straciatella haha tapi rasa macam nak ala-II susu tak susu ahahaha 

jadi pulanglah aku malam tu kerumah... and in the same week my ibu dah plan untuk pergi picnic.. and Iwas Like ouh goshh mesti best nih.. boleh ajak husin dan hasan *bukan nama sebenar* tu main frisbeee memandangkan anjing pun tak sudi main dengan aku kan haha so nak lah ajak depa dua tu termasuk kakak aku sekali main... and aku minta juga kakak adjust bgi dapat picnic dekat pantai

**********
tibalah hari nak p picnic tu.. lepas subuh aku main phone sat sampai pukul 7.00 and then tidoq balik haha sampai lah pukul 11.00... tapi kan masa hari tu aku rasa sedih sangat bila terkenangkan al kisah dulu-II... aku dah rasa moody and tak mau p picnic.. and aku berdoa agar hujan turun dengan lebat selebat-lebatnya.. and Allah makbulkan permintaan aku.. Alhamdullilah... tapi.. perancangan dia lebih besar kan.. ibu still nak go on dengan plan tu.. and aku dah start rasa sedih yang teramat sangat-II sampai aku marah kakak aku bila dia tanya and terus masuk bilik dan menangis sepuas-puasnya bertekupkan bantal... 

entahlah aku  ni mungkin ada masalah mental kot.. orang ajak p picnic ja pun bukan ajak p berperang.. hahah tapi serius aku dah lama tak menangis and kali ni aku menangis sangat teruk gila-II *bodoh punya jantan* hahah 

sampai ja dekat pantai aku tak makan langsung.. aku pilih untuk menyendiri.. p lah ke merata tempat untuk ambil gambar... and my sister minta ambil gambar dia and aku cakap tak mau... semua benda aku tak mau .. apa orang cakap aku cakap tak mau.. tak mau tak mau.. waktu tu aku rasa baran aku dah mai balik.. aku rasa macam nak sepak segala makanan yang ada.. nak tengking semua orang.. nak cekik orang semua ada... tapi... aku still dalam lindungan lagi tak bertukar jadi syaitan lagi hahaha lihatlah bertapa teruknya perangai aku kan...  pi sana buat perangai and then sombong dengan orang tak tentu hala.. haha itulah ayat yang aku kena dengan kakak aku.... so aku blah dari situ.. p cari tempat lain... tak mau nak berlaku pergaduhan kat situ... 

memang aku sombong.. memang aku jahat...  memang aku tak peduli dekat orang pun haha tulah aku rasa aku dah ada mental problem kot.... so stay away from me.. kalau aku dah tak suka tu hang p lah jauhkan diri.. suatu hari nanti insyallah aku boleh terima hang.. itulah aku Aizat Adnan yang bodoh sombong dan bongkak.. 





ni ja lah cara untuk aku happykan diri sendiri.. shoot gambar edit and then upload insta.. at least aku dapat kurangkan kesedihan aku yang ntah apa apa tu kan.. 

anyway semalam kami keluar dinner lagi dengan tiga serangkai tu.. and aku tabhakan hati and tak nangis pun semalam wahahaha tapi.. aku satu jaa.. aku tak boleh lah nak tengok muka depa.. entahlah.. 

aku harap sangat result upu kali ni akan baling aku jauh ke sabah atau sarawak.. aku cuma tak mau nak keruhkan keadaan biaq lah aku tak tau apa yang terjadi dekat sini... kalu ibu aku nak sayang depa lebih pun aku tak kisah asal jangan di depan mata aku sudah lah... 

p/s: anak yang mental