Pages

Friday, 1 July 2016

PERNGAI PELIK WANITA BERGELAR IBU

assalamualaikum dan salam sejahtera

huuuuu.. haa mengeluh panjang kan haha yaa memandangkan hari raya pun akan menjelma lagi beberapa hari so wajiblah kemas rumahkan, so masa tadi bangun ja tidur tengok ibu dah penuh dah kemaskan barang dekat cabinet di dapur ouh shit haha banyak gila mangkuk pinggan dah macam rumah kena samun hahah sepahnyaa.. hailahh ni lah perangai ibu-II suka simpan barang banyak-II walupun dia sendiri tak guna hahah

my ibu ada satu lagi perangai pelik dia suka pada barang tapi tak guna pun hahah, macam mangkuk pinggan dia beli dan simpan , set cawan minum petang semua ada tapi disimpan... barang elektrik jangan nak cakap lah rasanya canggih-II belaka, food processor breakfast maker porridge maker herb cooker, multifunction cooker, yang tempat goreng kentang macam dekat McD tu pun ada tapi semuanya cantik disusun dalam almari.. and jangan harap kau nak dapat guna hahaa

baru-II ni dia pergi beli stove yang gabak besar yang sekali dengan oven.. and what.. yess hanya untuk hiasan haha.. bayar ribu-II hanya untuk hiasan simpan tak guna oh tidak... semak kawasan ja rasa haha.. ada part yang paling best my Ibu ada beli meja makan untuk 8 orang tapi tak boleh duduk sebab situ bahagian hiasan hahaha penuh segala pasu dia letak atas tu hahah so adalah meje kecil sikit untuk kami sekleuarga makan.. and then ibu beli lagi satu meja jugak untuk 8 orang dan itu untuk kegunaan harian..

so kesimpulan disini wanita ni complicated tau.. benda yang dah ada dia takkan guna but dia akan beli satu lagi untuk kegunaan harian yang satu tu untuk hiasan ouhh tidakk.. pelik perangai ibu saya hahaha tak taulah perangai ibu-II hampa semua macam mana kan haha

apa-II pun itulah hiburan untuk dia.. and kepuasan bagi wanita kann.. even aku rasa rumah aku dah macam muzium sebab terlalu banyak barangan antik aku ok jaa asalkan selesa lagi nak bergerak kan.. tapi paling kesian dekat kakak lahh nak kena mengelap segala benda haha well kita tak ada bibik lah katakan so kadang-II aku yang lelaki ni pun kena juga... tapi itu semua ok jaa belajar sikit-II buat kerja rumah tak salahkan haha

so far aku sayang ibu aku abah aku and kakak aku haha hope that kita semua akan bahagia selamanya

No comments:

Post a Comment