Pages

Wednesday, 29 June 2016

GRADUATION KOLEJ MATRIKULASI KEDAH

assalamualaikum dan salam sejahtera

so kita throwback sikit pasal graduation day dekat kmk, haaa ni lebih kurang acah jaa lahh dalam tu folder kosong ja pun and kena pulangkan balik pulak folder tu hahahah dapat bakai robe pun kejap jaa sebab robe tak cukup lah katakan hahah so graduation day selalunya berlangsung dekat-II hujung semester.. sebelum final.. "alaa.. tak best lah macam tu " habis tu hang rajin nak p kolej pulak lepas final semata-mata nak buat graduation day haha lecturer pun busy dengan student sesi baru.. so bersyukurlah kolej lain belum tentu ada lagi graduation day ni haha

ni antara pakej yang disediakan oleh resident media kmk lah lepas beberapa hari hamoa dah graduate depa akan tanya sama ada nak buat gambar kelas dak haha so depa bagi hard copy dengan softcopy sekali haha 

depa cakap aku dah macam dekan haha ya lahh aku yang paling besar sekali kan hailah haha

miss azzah cakap hawatlah hampa ni malu-II sangat nak tangkap gambaq haha sopan ja semua huuu.. aku tengok gambar kawan-II aku semua style lah pulak haha kitaorang duduk jaa macam orang kena stroke hahah 

lelaki yang ambil module 3 ini lah hakikatnya sikit naw kaum adam haha 

masa hari graduate robe pun pakai senget sebab kalut sangat nak tangkap gambar kan 

antara kuliah mate haha so far semuanya baik dan gila 

robe ja lah ada mortar dengan hook tak ada lagi haha sebab acah jaa ni hahah bolehlah kan dari tak ada haha 

so far saya graduate dari matric dengan pointer yang nyawa-II ikan sahaja tak gempak macam kawan-II rapat saya yang lain yang lagi gempak dan maha tinggi berbanding aku yang ala kadar ja hahaha tu lah pemalas sangat dekat kolej tutorial kadang buat kadang dak so terima lah hahah

aku sangkut dekat chemist dengan math lah hahaha untu final alhamdulilah bio dengan sc comp dapat A ehh besarkan sikit  A Ok hahah math dengan chemist cukup sekadar lulus sahaja haha 

tapika tapikan aku berbangga juga sikit dengan diri aku sebab mostly kawan-II aku banyak yang merudum sem-II tapi aku lonjak naik wee... haha adalah jugak benda untuk dibanggakan kan kan kan.. hopefully aku dapatlah kos yang aku nak... 

pasal kos lelong.. huu ramai di momokkan dengan benda khurafat ni hahah kos lelong ni terjadi bila awak tak ukur baju dekat badan lahh.. dah sah sah awak tu dapat 2.8o or bla bla and then minta medic or law.. wuishh memang dak lah uni nak ambil sebab tu dia bagi kos yang ntah apa-II dekat awak.. so sebelum buat pilihan upu make sure semak dulu kelayakan dengan result yang kita ada... so disitu dah selamat kan.. 

apa apa pun goodluck kepada semua bakal-II student matrix yaa.. serius matrix life sangat awesome even kadang-II rasa macam penjara tapi dia penjara yang ada happyland haha 
bye.. byee.. byee...

Sunday, 26 June 2016

TEMUDUGA PSYCHOLOGY COUNSELLING UMS

assalamualaikum dan salam sejahtera

HI... rasa macam mengantuk tapi tak boleh tidoq wuu haha dah berapa malam asyik tidoq lewat nih hahah

so nak lah share sikit pasal pengalaman interview course psychology counselling (University Malaysia Sabah)
surat panggilan temuduga, sebelum dipanggil temuduga yang betul saya kena jawab soalan psikometri dulu and kena lulus ujian tu lah... bila dah lulus ujian tu semaklah nama anda di web ums sendiri and dia akan buat shortlist mengikut zon... so hati-II lah yaa..
so diberi pilihan sama ada iv dekat kelantan mahupun KL... dan sudah semestinya lah pilih KL kan.. dah lah baru balik sangat dari kelantan and nak pergi pulak lagi sekali err tak kot haha

so  pergila saya ke shah alam berseorangan dari langkawi dengan menaiki bas dari kuala perlis hahah.. dah berani dah sikit naik bas hahah... masa ni tarikh iv 2 jun 2016 awal bulan dan musim cuti sekolah flight totally mahal gila apak.. and mostly dah sold out hahah

IV ni berjalan di FAKULTI KEJURUTERAAN University Malaya di KL haha so thanks to my elong yang tolong bawakkan ke UM,  sampai kelentong boss cakap ada dekat site kan haha ELONG MASUK KERJA LAMBAT hahah

jadi masa ada dekat sana kami dikuarantinkan dalam conference room sebelum dipanggil.. cara panggilanya aneh sikit haha dia utamakna zon tengah dulu yang zon kelantan last baru dia panggil hahha  so mereputlah dekat situ sampai ke petang.. 

my turned was at 3.00 PM like that lah haha... 

soalan pertama yang ditanya
- Perkenalkan diri anda dan course Psychology Counseling ni pilihan keberapa
- open to current issues..( pendapat awak tentang GST) huu berpeluh kepalah otak nak fikir isi dah macam exam muet dah rasa hahha
- apa ciri-II kaunselor yang ada pada awak
-last soalan membunuh.. kenapa UMS pilihan ketiga dan bukan yang pertama... mostly student bagi alasan parent lah kann hahaha sabah jauh kot

so far semua jalan lancar walaupun entah apa kebenda aku merapu dalam IV room tu haha yang penting confident ja jawab wahahah so far semuanya dalam bahasa melayu... kalau korang jenis buta bahasa melayu boleh ja nak speak in english pun... ahhaha yang interview saya masa tu nama dia PROF NADZRIN hahah macam mana saya boleh tau hahah.. masa nak balik lahh semua orang dah balik an i'm the last one candidate yang duk lepak dekat lobby room fakulti kejuruteraan tu hahah... sementara tunggu elong habi kerja dekat office so kita reputkan diri dulu lahh.. haha
so anyak jugaklah saya dapat sembang dengan prof tu pasal kos psychology ni hahahah  haishh haraplah dapat jumpa prof lagi yaaa... 




haa ni lah fakulti tu haha banyak mat salleh jugak indonesia pun ada haha 



haa ni entrance dia lah and mamat yang perasan tu nama dia azri kuliah mate dekat kolej matrix dulu haha tak sangka dapat iv sekali and aku tak sangka jugak dia pun minta course ni haha nampak macam ganas gila tapi lahai hahaha 

so tercapai lah jugak hasrat aku untuk nak jejak kaki ke university terkemuka di malaysia ni kan hahah walaupun bukan sebagai seorang pelajar hahah... anyway suasana dia best gila masa duk tunggu elong nak mai ambil tu aku nampak attitude diorang yang bagus lahh macam beratur sebelum naik bas hahah dah macam budak sekololah rendah hahah bagus bagus syabas dan tahniah 

SAYA HARAP SAYA DAPAT PERGI JAUH DARI LANGKAWI, MERANTAU MENCARI ILMU DI NEGERI ORANG.. DALAM HADIS PUN ADA CAKAP SURUH KITA TINGGALKAN TEMAT TINGGAL DAN PERGILAH MENUNTUT ILMU SO FAR I HOPE MY IBU WILL UNDERSTAND WHY I'M CHOOSING UMS 








Saturday, 25 June 2016

MAJLIS PENGURUSAN PELAJAR BAHARU KOLEJ MATRIKULASI KEDAH


assalamualaikum dan salam sejahtera

LAST UPDATE PASAL KMK MUNGKIN HAHAH

 2 JUN 2016- kesemua Pembantu Fasilitator mendaftarkan diri di kolej, tapi tidak saya haha, saya daftar 3 jun pagi buta sebelum subuh imsak pun tak masuk lagi hahah.. ya lahh 2 jun i've got interview dekat University Malaya haha, alang-II dah keluar dari langkawi kan so biarlah keluar lama sikit.. al kisahnya dulu tak mohon pun nak jadi PF ni.. tapi last minute dapat offer haha so grab it lahh... bila lagi nak dapat berbakti pada kolej kan... hahah

so PF mendaftarkan diri bebrapa hari awal ahha ya lahh nak kena buat segala mak nenek macam nak sambut raya haha.. kami semua PF ni bertungkus lumus lah pasang banting pasang banner cat tiang packing t-shirt college buat susun atur, penanda arah, untuk pastikan semua jalan lancar sebab menteri pendidikan malaysia nak datang so semua kena perfect lah kan haha

so semuanya berjalan dengan lancar even ada PF yang kena maki denga parent pun still kami lemparkan senyuman haha walaupun hari tu puasa kedua tapi semuanya ok.. even banyak kerahan tenaga dibuat im still fell ok and tak exhausted namatey pun.. mungkin sebab adanya sahabat yang tersayang kot hahah, mungkin jugak sebab psychology kan.. kita senang buat kerja dengan orang yang kita kenal rapat dan sayang kan haha so far it was new experience for me and it was good for me to keep it as sweet moments for us seketul sahabat haha.. susah kan untuk kita nak gather after habis matric kan haha so dengan aktiviti kolej jugaklah kita dapat bersatu balik..






our adik bongsu dalam seketul sahabat haha

hampa mesti tak kenal aku sangatkan budak-II oiii haha tapi aku kenal hampa ahahahha.. ya lahh aku ni duduk belakang tadbir buat kerja simpan data and record hampa semua lah ahahha 

our team dengan fasilitator 


acah lambung motar garduation day lah kononya hahah 
haish sayang hampa semua 

errr tak cukup ahli ni.. haha 

yeahh muka happy sebab esok boleh balik hahahahahha 

97% dari seketul sahabat adalah lagi 3% yang tak join hahaha

nadd please lah jangan comel sangat haha 



1st ramadhan tanpa keluarga nasib ada keluarga tak kandung ni hahahha dapatjugak ubati kerinduan ahahah lawak jugak kami lah manusia last balik kolej sebab teksi tak hado hahah dah lah nak beli air 4 jam tu pun lama hahahha 


tera nak sampai ke pagar pun letih reja selfie tak henti-II hahah 

haaa ya lah depa ni geng pendaftaran aku dengan afif ja tercampak dekat cenderamata hahah lan salam menteri di excited and aku cakap tak kisah ahahah 

ada taklimat so PF duduk belakang main phone ja lah 

haaa ni setiap malam ada post mortem haha kadang kadang berlarutan sampai lewat malam hahah and tengoklah eye bag lan teruk dah hahah 

so ni lah jejaka jejaka yang duk ragaih merat tempat untuk pasang segala banner banting.. cat tiang urut student hahah tak boleh blah paan haha ajk kecemasan hahah student tu lenguh p urut hahahah hang memang terbaik lah paan ni baru PF terbaik hahah


last night dekat kmk so dapatlah sijil dari kmk dan majlis berbuka puasa dekat dewan banquet.. tapikan aku tertanya-tanya sapa yang simpan meja bulat pasemua tu haahh hahaha 
ok caption ni special sikit hahha actually kan.. malam tu aku dah tau yang hampa semua nak buat surprise nih ahhaha come on lah.. aku dah buat benda alah ni dah banyak orang dah hahaha so nak buat dekat tok dalang memang tak kena lahh hahaha alasan pulak ntah papa... since nailah excited ajak buka puasa sama sama dekat aman aku dah boleh agak hahha and last night kita kat kmk perangai hampa semua mencurigakan and suddenly ajak lepak kafe B tetengah malam buta hahahahhahah kononya kawan nik nak mai lah bagaikan hahaha , anyway aku appreciate sangat apa yang hampa semua buat dekat aku hahaha  rasa sodih pulak hahah thank you gaiss sebab dah cipta satu kenangan manis yang akan aku simpan sampai bila-II


"JASAD KITA AKAN TERPISAH TAPI JANGAN HATI KITA  BERPISAH"
LOVE SEKETUL SAHABAT


AKU SAYANG HANG TAPI BUKAN GAY

assalamualaikum dan salam sejahtera

HI.. yaaa.. entry kali ni mungkin emotional sikit.. entah dah tak tau dak luah dekat sapa lagi... luah dalam blog ja lahh..

for the first I know that he is a gay, hidup aku tak tentu arah hari tu, ya mungkin orang cakap aku busy body sebab duk risau pasal hidup dia, walaupun aku ni bukan lah baik sangat tapi aku risau sangat dekt dia , lepas dia declared kata "ya" dia gay , everyday aku nak damping dengan dia, saja-saja aku nak ajak dia makan sekali pergi mana-II sekali.. serius aku tak nak dia jadi macam mana dia yang lepas.. kalau boleh aku nak dia lupa dunia dia yang lalu and jadi normal .. serius aku cakap aku risau dekat dia sangat-II... apa yang dia dah buat memang tu tak boleh diterima akal..

bila dia  ada interview dekat mana-II otak aku dah risau  macam mana dia nanti, dia pernah cakap "once dah jatuh dalam lubang tu.. lubang tu sangat dalam and susah untuk keluar".. dia susah nak tinggalkan dunia LGBT ni.. so dia boleh bertindak di luar jangkaan... ya memang tak terjangka bahawa dia songsang haha nampak macam normal guy tapi hakikatnya hailah... ni pun salah perempuan jugaklah haishh suka mainkan perasaan lelaki..

aku pernah untuk tarik perhatian dia untuk suka aku.. supaya dia tak terlalu jauh tersasar.. tapi apakan daya fizikal aku tak mampu tarik dia lebih lagi.. siap di FriendZone lagi.. hahahha tapi aku rasa dia tau yang aku cuba pikat dia hahahh lawak yang ni haha..

eh kawan kita dah langkah masuk UNI tak lama lagi.. aku pernah berharap untuk nak stay dengan dia nanti haha tapi apakan daya haha dia langit aku awan haha tak lah jauh beza sangat haha ya mungkin rezeki hang di uni yang gempak nanti.. aku mungkin di humban ke mana ceruk nanti kan... entahlah kawan.. aku sendiri pun dah buntu.. aku hanya mampu doa sahajalah agar dia tak terlalu jauh tersasar dan buat perkara yang bukan-II...

dekat uni nanti jaga diri baik-II jangan nak wild sangat haha.. aku rasa aku takkan text dia dengan kerap dah kot nanti.. dia pun bukannya suka sangat orang duk busy body pasal hidup dia hahah..

huuu... tenang lah sikit bila boleh luah dekat sini hahah nak p luah dekat puan Rohaidzan dah duduk jauh.. nak whatsapp tak best hahah apa apa pun untuk kawan aku good luck yaaa.. ingat sayang aku tak ubah seperti seorang abang yang sayanga dik dia walaupun hang kenal dunia dulu sebelum aku hahah