Pages

Wednesday, 18 May 2016

KOTA BHARU

assalamualaikum dan salam sejahtera

HELLO HELLO HELLO... HI...

ok hari ni nak share pasal trip ke kelantan wuuu... start nya al kisah trip ke kelantan.. kesinambungan daripada trip langakwi hari tu hahaha trip seketul sahabat lahh....

so trip ni telah dirancang hampir 4 bulan sebelum.. start nya nak buat macam ala-II pengembaraan buddyz lah kononya nak bawa MPV ayah nailah but setelah difikir-fikirkan kos terlalu lebat pulak.. so we all decide to go by public transportation...

so saya memilih untuk terbang ke kelantan.. dari LANGKAWI KE PENANG AND PENANG KE KOTA BHARU

see dari langkawi flight pukul 10.10 and flight nak ke kelantan pukul 5.10 haha mereput jugaklah dekat penang airport haha tapi ok lahh fefeling macam travel jauh sikit kan hahah. actually hari tu ramai yang nak pergi dengan flight tapi depa depa tu lambat sikit booking so tiket dah melambung naik haishh.. tak dak rezeki kata orang kan so saya sendirian lah naik flight... so far okay lahh but fireflyz.. panas lahh.. and banyak gegar gegar.. heheh tak mau naik dah flight ATR lepas ni takut hahaha...

soya or juice..?? tanya pramugari tua tu.. of course  lah juice.. aku ni dah naik pening dahh hailahh hahaha.. so far diorang punya layanan terbaiklah and uniform pun cantik..



Ni frst day lah our journey.. masa ni ana dengan nailah dan tanah dan nana baru sampai haha ana nailah sampai pagi nana dengan tanah petang.. so masa kitaorang sampai first p pasar siti khadijah hahha tapi duduk sat ja sebab panas yang hamat lahh haha well semua ni kan bebudak lagi so apa kejadahnya nak p pasar siti khadijah hahah.. lainlah kalau engkau tu berjiwa mak cik dan pakcik yang gemarkan barangan basah haha

tak ingat dah nama pantai ni .. so far ok lahh pantai langkawi lagi cantik dan meletop hahah but aku suka cucuk-II kat sana so murah hahah kalau kat langakwi paling murah pun RM 2.00
 ni humm bajet retis hahah ntah lah sapa yang tangkap haha dak lah nampak gemuk hailah.. cewah macam lah hang pernah kurus aizat oii..

yang ni masa dekat PCB pantai cahaya bulan.. based on google lah kan... dulu namanya pantai cinta berahi.. haha bunyi pelikan tapi maksud berahi dekat sana adalah suka sangat sangat...


hahah okey no komen.. apa apa pun thanks so much to KUZECK sebab sudi luangkan masa bawak we oulss jalan-II and jadi  wikipedia bergerak hahah u got so much knowledge about kelantan not like ur youngest sister hailahh sedih aku... "nik pun baru tahu" hahah ayat tak leh belah






thanks lagi sebab abang KUZECK lanja makan kat PCB heheh

haa.. terlupa pulak pasal gambar ni haa.. ni 11 mei.. kitaorang celebrate birthday DIN dekat parkson... birthday dia 10 mei tapi kita celebrate 11 sebab baru semua ada hahah.. so DIN im wishing you best of luck in your life.. and good luck for ur relationship.. haha and satu aku tak puas hati pasal hang.. aku baru tau hang anak bongsu hailahh.. scretive sangat lah hang ni..














one of the food that I can't forget it... nasi air dingin... mak aii.. sedap dia lain macam... based on nik cakap lah kan.. nasi di di hantar sampai ke KL malah sabah sarawak.. wu...
apa uniknya nasi ni.. haaa.. kuah dia tu tak letak berasingan dia campur sekali jaa... and nasi dia tak kembang and still fresh lah macam tu wahhh.. tapi kan so hard to get it.. nik abang kuzeck beli masa awal awal sebelum subuh beli dekat vendor di sendiri kot dengan harga RM2.30 masa ni p beli sebab p ambil ana dengn nailah di station bus sebab depa baru sampai.. arghh sedap dia tak terkata... tolong import mai langkawi please.... hahah










it's going to the last day in kelantan... so petang ni Mama NIK sediakan perapan ayam wuuu.. mama nik buat bihun goreng dengan nasi apa ntah hahaha... benda yang rak dapat dilupakan ... masa nak hidupkan arang tu hailahh... nasib ada din sebagai pengkap dulu hahahha...
see.. I was busy that time to choose the chicken hahahah.. din memang terkenal dengan mimik muka yang aneh.. aku ada banyak koleksi gambar mimik muka aneh hafidzuddin hahah











NAMPAK DAK NAMPAK DAK.. TIKET APA TU..  haaa.. tiket BAS lah... sedih sangat time ni sebab kena naik bas.. sebab flight totally harga mahal gila apakk.... so kena kuatkan hati jugak untuk naik bas ni... dah lah first time naik bas.. dan phobia dengan bas.. hailahh.. hanya tuhan ja tahu masa ni.... masa dah beli tiket bas tu ya allah bad mood terus... punya takut... dah lah dimomokkan dengan jalan yang berliku-liku.. and asyik teringat moment dulu-II dekat berita tv3 bas tergelincir dari jalan raya jatuh ke gaung.... 40 terkorban and bla bla bla... masa dah naik nihh cepat2 cuba pejamkan mata.. dengan berbekalkan head rest yang balu dibeli di kaison hahaha wuu best...
masa tengah sedap tidur tu kan... haha mimpi kata naik kereta and then jatuh dalam sawah berkali-II so bila buka mata ya allah aku duk kat jalan liku-II tu.. wuu semangat rasanya... takut dahh.. dalam hati  ni habis segala zikir hafiz hamidun semua keluar hahha.. tapi kann bila dah sampai tu rasa macam ok jugak naik bas.. ni... disamping di yang ekonomi dan agak selesa jugaklahh...
and I arrived at kuala perlis pada pukul 5.00 pagi.. wuu takutnya kalau klau di rompak kaa rogol  ka.. hahaha.. manalah tau kann orang sekarang ni pelik-II sikit wakakak.. cepat-II aku p masjid..  tunggu solat subuh... so lepas ja solat subuh aku terus berlari dengan pantas untuk nak dapatkan tiket... and.. fuck off.. tiket 7.00 pagi sold out... sebab ada group booking... hailahh.. sedih sangat-II so tunggulah next trip 8.15 pagi... and moment nak muntah aku rasa lah kann.. seat aku tu duduk sebelah dengan abang yang badan dia boleh tahan  busuk dia hailahh sabar ja lahhh nasi ada terapi resedung tu dapat jugak aku dapatkan udara segar hahaha..

anyway taht's all for this entry hahah so trip ke kelantan ni banyak mengajar aku untuk berdikari... buat seuanya sendiri and tak terlalu negative kepada orang hahah..

tahanks A lot to family nik sekeluarga sebab dah sara kita orang dekat sana... heheh

No comments:

Post a Comment