Pages

Wednesday, 18 May 2016

KOTA BHARU

assalamualaikum dan salam sejahtera

HELLO HELLO HELLO... HI...

ok hari ni nak share pasal trip ke kelantan wuuu... start nya al kisah trip ke kelantan.. kesinambungan daripada trip langakwi hari tu hahaha trip seketul sahabat lahh....

so trip ni telah dirancang hampir 4 bulan sebelum.. start nya nak buat macam ala-II pengembaraan buddyz lah kononya nak bawa MPV ayah nailah but setelah difikir-fikirkan kos terlalu lebat pulak.. so we all decide to go by public transportation...

so saya memilih untuk terbang ke kelantan.. dari LANGKAWI KE PENANG AND PENANG KE KOTA BHARU

see dari langkawi flight pukul 10.10 and flight nak ke kelantan pukul 5.10 haha mereput jugaklah dekat penang airport haha tapi ok lahh fefeling macam travel jauh sikit kan hahah. actually hari tu ramai yang nak pergi dengan flight tapi depa depa tu lambat sikit booking so tiket dah melambung naik haishh.. tak dak rezeki kata orang kan so saya sendirian lah naik flight... so far okay lahh but fireflyz.. panas lahh.. and banyak gegar gegar.. heheh tak mau naik dah flight ATR lepas ni takut hahaha...

soya or juice..?? tanya pramugari tua tu.. of course  lah juice.. aku ni dah naik pening dahh hailahh hahaha.. so far diorang punya layanan terbaiklah and uniform pun cantik..



Ni frst day lah our journey.. masa ni ana dengan nailah dan tanah dan nana baru sampai haha ana nailah sampai pagi nana dengan tanah petang.. so masa kitaorang sampai first p pasar siti khadijah hahha tapi duduk sat ja sebab panas yang hamat lahh haha well semua ni kan bebudak lagi so apa kejadahnya nak p pasar siti khadijah hahah.. lainlah kalau engkau tu berjiwa mak cik dan pakcik yang gemarkan barangan basah haha

tak ingat dah nama pantai ni .. so far ok lahh pantai langkawi lagi cantik dan meletop hahah but aku suka cucuk-II kat sana so murah hahah kalau kat langakwi paling murah pun RM 2.00
 ni humm bajet retis hahah ntah lah sapa yang tangkap haha dak lah nampak gemuk hailah.. cewah macam lah hang pernah kurus aizat oii..

yang ni masa dekat PCB pantai cahaya bulan.. based on google lah kan... dulu namanya pantai cinta berahi.. haha bunyi pelikan tapi maksud berahi dekat sana adalah suka sangat sangat...


hahah okey no komen.. apa apa pun thanks so much to KUZECK sebab sudi luangkan masa bawak we oulss jalan-II and jadi  wikipedia bergerak hahah u got so much knowledge about kelantan not like ur youngest sister hailahh sedih aku... "nik pun baru tahu" hahah ayat tak leh belah






thanks lagi sebab abang KUZECK lanja makan kat PCB heheh

haa.. terlupa pulak pasal gambar ni haa.. ni 11 mei.. kitaorang celebrate birthday DIN dekat parkson... birthday dia 10 mei tapi kita celebrate 11 sebab baru semua ada hahah.. so DIN im wishing you best of luck in your life.. and good luck for ur relationship.. haha and satu aku tak puas hati pasal hang.. aku baru tau hang anak bongsu hailahh.. scretive sangat lah hang ni..














one of the food that I can't forget it... nasi air dingin... mak aii.. sedap dia lain macam... based on nik cakap lah kan.. nasi di di hantar sampai ke KL malah sabah sarawak.. wu...
apa uniknya nasi ni.. haaa.. kuah dia tu tak letak berasingan dia campur sekali jaa... and nasi dia tak kembang and still fresh lah macam tu wahhh.. tapi kan so hard to get it.. nik abang kuzeck beli masa awal awal sebelum subuh beli dekat vendor di sendiri kot dengan harga RM2.30 masa ni p beli sebab p ambil ana dengn nailah di station bus sebab depa baru sampai.. arghh sedap dia tak terkata... tolong import mai langkawi please.... hahah










it's going to the last day in kelantan... so petang ni Mama NIK sediakan perapan ayam wuuu.. mama nik buat bihun goreng dengan nasi apa ntah hahaha... benda yang rak dapat dilupakan ... masa nak hidupkan arang tu hailahh... nasib ada din sebagai pengkap dulu hahahha...
see.. I was busy that time to choose the chicken hahahah.. din memang terkenal dengan mimik muka yang aneh.. aku ada banyak koleksi gambar mimik muka aneh hafidzuddin hahah











NAMPAK DAK NAMPAK DAK.. TIKET APA TU..  haaa.. tiket BAS lah... sedih sangat time ni sebab kena naik bas.. sebab flight totally harga mahal gila apakk.... so kena kuatkan hati jugak untuk naik bas ni... dah lah first time naik bas.. dan phobia dengan bas.. hailahh.. hanya tuhan ja tahu masa ni.... masa dah beli tiket bas tu ya allah bad mood terus... punya takut... dah lah dimomokkan dengan jalan yang berliku-liku.. and asyik teringat moment dulu-II dekat berita tv3 bas tergelincir dari jalan raya jatuh ke gaung.... 40 terkorban and bla bla bla... masa dah naik nihh cepat2 cuba pejamkan mata.. dengan berbekalkan head rest yang balu dibeli di kaison hahaha wuu best...
masa tengah sedap tidur tu kan... haha mimpi kata naik kereta and then jatuh dalam sawah berkali-II so bila buka mata ya allah aku duk kat jalan liku-II tu.. wuu semangat rasanya... takut dahh.. dalam hati  ni habis segala zikir hafiz hamidun semua keluar hahha.. tapi kann bila dah sampai tu rasa macam ok jugak naik bas.. ni... disamping di yang ekonomi dan agak selesa jugaklahh...
and I arrived at kuala perlis pada pukul 5.00 pagi.. wuu takutnya kalau klau di rompak kaa rogol  ka.. hahaha.. manalah tau kann orang sekarang ni pelik-II sikit wakakak.. cepat-II aku p masjid..  tunggu solat subuh... so lepas ja solat subuh aku terus berlari dengan pantas untuk nak dapatkan tiket... and.. fuck off.. tiket 7.00 pagi sold out... sebab ada group booking... hailahh.. sedih sangat-II so tunggulah next trip 8.15 pagi... and moment nak muntah aku rasa lah kann.. seat aku tu duduk sebelah dengan abang yang badan dia boleh tahan  busuk dia hailahh sabar ja lahhh nasi ada terapi resedung tu dapat jugak aku dapatkan udara segar hahaha..

anyway taht's all for this entry hahah so trip ke kelantan ni banyak mengajar aku untuk berdikari... buat seuanya sendiri and tak terlalu negative kepada orang hahah..

tahanks A lot to family nik sekeluarga sebab dah sara kita orang dekat sana... heheh

Sunday, 8 May 2016

AL KISAHNYA THROWBACK BERSAMA LECTURER MATRIC

assalamualaikum dan salam sejahtera
HELLO HELLO HELLO


HAAA ni lah lecturer math tutorial K1S3T4A PUAN ANIS TURMIDI.. masa first masuk yaa allah serius bapak muka dia haha takut pulak tengok... lepas tu dulu aku selalu dapat mark yang rendah untuk quiz hahaha so kenalah sikit bahan dengan puan and then puan cakap AIZAT bila lah nak berubah markah asyik 4 atau 5 ja nih hahahahhahaha sorry puan saya memang kenot go lah dengan math ni hahaha... apa apa pun puan still the best hahah apa saya tak faham puan terang dengan baik sekali hahah and moment saya tak leh lupa puan gelak sorang2 dekat depan sambil menoleh ke arah kami dan berkata... haishh rasa nak simbah ayaq ja kat muka masing-II sebab masing-II senyap jaaa hahaha puan memang terbaik lahhh.. hahaha 

MISS FAZLINA- HAHAH humm okk yaa saya banyak kutuk miss wahahah bukan kutuk apa pun suara miss serius comel macam mickey mouse club house... suaranya kecil dan lantang hahah apa apa pun miss memang bersemangat dalam kuliah untuk mengajar hahah... even miss suka ketuk saya dalam kuliah kann sebba suka buat fomula sendiri tapi tu semua sweet moments to remember lahhh... bila lagi kan lecturer nak gurau-II dengan student kan.. hahahaha... 


  

PUAN ZAINAB- lecturer dinamika hahahah dalam bnayak-II masa kan subjek dinamika saya paling suka hahah puan selalu share macam-II dalam kelas cerita yang nu yang ni.. verita pasal cerekerama hari sabtu lahh haha puan comel sangat hahahaha... puan memang sempoi puan hahaha nanti bila-II saya free saya p jumpa puan lagi bagi video untuk sesi pnp puan yaa.. hahaha 

SIR SYAKIR- lecturer Bio YANG paling famous hahaha antara lecturer yang paling sempoi dan santai dan terbaik hahahahahah... sir sangat memahami student sir kan hahah dan i love ur life vision wuuu.. I hope that u will achieve what u want sir... sesi pengajaran sir memang terbaik saya suka hahah i don't know why tapi sir ajar tu terus masuk lekat kat kepala hahahah balik just revised sikit wuuu ahhaha mantera apa sir baca ni haaa hahahaha.... apa apa pun thanks A LOT to sir syakir sebab dah banyak naikkan gred bio dalam KMK hahha syabas dan tahniah hahahah and sir good luck for ur PHD 

PAPA ASH- lecturer paling Havoc dan mostly budak K1S3T4 akan suka bila papa cakap it's movie time wuuu heavennya paa.. bila papa cakap macam tu ahhaha kami ni dah lah stress dari pagi so bila papa suruh tengok movie wahh heavennya tak terkata wahahahhah tapikan tapikan bila papa mengajar kann wuuuu isi tu ada tapi berulang berulang berulang berulang sampai habis masa hahah...  anyway papa i've got high bnd 3 for MUET MARCH SESSION with aggregate 175 huhuhu almost band 4 papa hahah thank a lot for u advice and traine us to talk fluently and confident when talking... and I will remember ur words 'buffalow jump into the river' haha thats really refer to me for muet for november sessions hahah any way papa thanks a lot paa... 

PUAN MARIAM- lecturer tutorial for the rest of our matric programme hahah puan memang baik haha sangat baik puan haishh kadang-II saya pulak nak marah untuk student-II yang kaki ponteng tu haha puan baik sangat hahah.. and sorry jugak dekat puan sebab jarang jumpa puan dekat cubic heheheheh saya rasa bio ni boleh bawak just kena baca.. so jarang lah jumpa puan hahahahahah and puan thanks a lot sebab selalu buat simulasi dalam kelas supaya bagi kami semua faham apa yang puan ajar puan sangat hebat.. saya sayang puan... 

ampunkan patik tuanku si puteri gunung ledang.. haha akhirnya terkantoi jugak yang saya selalu tiru suara miss kan hahah comel lahh miss hahah sampai terngiang-II LAhh... hahah anyway miss dah maafkan saya kann kannn kann.. kita kan geng... ahhaha 

Saturday, 7 May 2016

AL KISAH KOLEJ MATRIKULASI KEDAH

assalamualaikum dan salam sejahtera
HELLO HELLO HELLO.....

Dalam beberapa hari ni ya allah rindunya dekat kediaman seri palas.. even dulu aku pernah rasa macam neraka jahanam tapi rindu gila.... rindu suasana dia rindu nak jumpa kawan-II matric punya pengalaman ni dia punya lain macam sikit lah haha betul lah orang cakap tak kenal maka tak cinta kan hahah so di sini disertkan beberapa helai gambar yang sempat saya tembak hahah

masjid khulafa ar-rasyiddin... rindu lah suasana masjid.. bilik dekat dengan masjid so best sangat hahah orang dah iqamat kalau terjun tangga pun sempat lagi hahah.. dekat kolej rajin pulak p masjid bila duk rumah haishh jembalang apalah yang menghasut hahaha 


ni salah satu port yang saya suka duduk untuk release stress hahah kalau petang-II boleh nampak manusia main bola kat dataran kalau bukan bola frisbee... kalau bukan frisbee dating.. errr hahahhahah antara benda saya suka buat duduk kat dataran bila malam langut tengok atas layan bintang bulan perhh serius tenang... dekat rumah tak boleh nak buat hahaha lindung pokok.. and satu takut hahahah 


ni selingan lahh hahha hari tu cuti so kami ada sikit projek nak settle so pagi tu lepas buat short walk pusing kolej kami jalan-II cari site projek kami hahha and tetiba terdapat idea nak shoot gambaq kat sini but suddenly dengar kereta syafiq immediatey bangun hahah wal hal kereta tu jauh lagi hahhaha tengok tu jauh lagi kan hahaha 


haa ni satu lagi.. budak kolej matrikulasi kedah ni sangat sporting.. tak larat gelak aku masa hari keusahawanan budak akaun hahaha macam-II gelagat depa.. antara yang dapat menarik perhatian dia ni lahh hahahah memang gila arhh... 


ni lah bangunan tutorial atau dalam erti kata lain macam bilik darjah.. opss bilik darjah what the heck hahah ya bangunan ni ada tiga tingkat.. kalau tak larat nak panjat tangga boleh lah guna lift yang disediakan tapi bila nampak orang mohon cacatkan diri... hahahahah dekat sini jugaklah terletaknya makmal nagi budak sains hahah tempat hampa buat uji kaji lahhh hahahha 




\

 For those yang ambil Biology hampa kena pandai guna benda alah ni hahah pandai-II lah nak adjust supaya dapat imej dia yaa hahah.. and selalunya masa duk observe specimen u must draw directly hahaha tak boleh main agak-II dalam minda yaa hahahah
 I have no intention to be a medical doctor hahah why not cuba jadi clinical psychologist haha lagi best what hahah u learn about human behaviour wahh tolong lahh harap dapat buat kos psychology and nak smabung master dekat UK jika ada rezeki... saya nak sangat ambil clinical psychology..
\

















masa experiment ni satu group dua orang hahahah tapi yang buat sorang jaa.. mate saya tak mau buat hahah takut katanya haha dah la duduk hujung meja pulak tu haishh soffia soffia... hang lah manusia yang paling suka mengelat buat experiment kan haishhh hahah
 one of the cell dalam pokok I dont rememer which part haha kalau dekat sekolah dulu kau analysed specimen tapi tak dpaat kau akan jakun sikit dekat sini hahah sebab image dia jelas gila beb hahahahahhah best bio is awesome meyhhh











 


haaa antara experiment yang paling saya tak suka bila buat experiment chemist wuuu procedure dia banyak hahahahh tapi part las saya suka wahahah I will mixed up all the reagents together and try to become like albert einstein.. mana tahu suddenly dapat cipta pil langsing dengan dalam masa seminit wahahahah








itulah sedikit sebanyak throwback yang dapat saya buat pasal matrik kedah nihh.. haishhh rindu lahh kat dewan kuliah...  bau dia tu buat aku rindu sangat hahahah


sekian sahaja dari saya tata...