Pages

Sunday, 29 November 2015

SHORT TRIP LGK TO PEN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

HELLO HELLO HELLO

NAK CERITA SIKIT pasal my 1st trip ke penang hahah SO objektif utama dia adalah nak p beli reference book untuk matriculation sem 2 hahahaha.. ramai kawan aku cakap mengada-ngada p sampai ke penang semata2 nak beli reference book walhal dekat sungai petani bercambah hahahha... ok 1st sekali sungai petani abah saya tak tau nak pusing kot mana and dia memakan masa yang lama dari langkawi ke sungai petani... so kita orang dua decide untuk gunakan khidmat air asia untuk ke penang hahha kerja gila sedikit hahah pergi pagi balik petang hahahah

 hahah saya decide untuk buat web check in siap siap hahah lagi pun tak ada luggage untuk di check in ala- ala bagpackers gitu hahahah so total price pergi balik untuk flight +-  200 untuk dua orang lah hahahha












OK haaa nin diaaa.. my sweet babah hahahha so short trip ni kami p dua orang jaa hahahha terharu pun ada dekat abah hahahah... so ni masa dekat langkawi international airport sebelum berlepas haha and yang lawaknyaaa.... duration dia sangat pendek hahha bila dah take off.. and sampi altitud yang stabil cabin crew tolak trolley gabak depa tu nak jual jajan lahh hahahha tapi tak dak sapa nak beli kot hahahha lepas tu tolah balik kedepan and dah get ready untuk landing hahahah kelakar hahha






huhh.. pemandangan di udara tersangat sangat tenang... serius saya suka langit dan awan..













selepas ke tanmark book store di pulau tikus kami dua decide nak ke padang kotaaa..
HAAA ni masa di padamg kota penang waktu ni hangat lit lit hahah panas lepas solat zohor and on the way cari teksi nak ke airport balik hahah
anddd.. this is... passembor padang kota hahha and harga dia sangat menanjatkan kami dua hahha RM 35.00 nahaaiiii... terkejut gila babeng hahahhahahahaaah last lah aku makan... and bukan kita dua orang ja terkejut ada satu couple dekat belakang kita orang pun terkejut hahha kalau lah aku punyai keberanian yang sangat tinggi aku dah p ambil gambar muka dia yang terkejut tu hahahah so u gaiss nak makan dekat padang kota ni mungkin kena act like mamak kot baru dapat murah hahahahhah



ABC hahah indah rupa dari rasa hahhaha tak sedap nora bagi taik bintang dekat mamak tu.... bahan2 yang hadoo.. macam dah basi.... huhhh...*muka marah sangat*













                                                               
lepas ja mentekedarah dekat padang kota yang hadoo tu kami decide untuk terus ke airport walaupun flight masih lambat lagi hahahhaha so kami pun makan lash ice cream mc flurry dekat MC D any way hahaha abah suka sangat makan ice cream hahah masa 1st sampai padang kota pun dia laja ice cream jugak ahahahaha memang dua beranak ni kuat mentekedarah hahah ok mentekedarah tu maknanya makan yaaa hahahha

haaa ni lah ice cream yang abah belanja masa dekat padang kota tu hahah harga dia RM 2.00 PERHH sedap gilaaa hahahhahaha lama tak makan ice cream macam ni hahahha patut di cuba yaa hahaha
masa ni rasa sedih pun adaa... huuu.. abah banyak berkorban demi anak diaa. nihh.. tapi anak dia nihh tak da pun nak balas jasa dengan keputusan yang cemerlang dah lah spm pun ,menghampakan ... abah sanggup luangkan masa dengan anak lelaki dia yang sorang ni mai sampai ke penang dan spent banyak masa dan wang untuk anak dia nihh hu.. srius terharu.. and sedih hahah 




bye Penang and hello THAILAND...



No comments:

Post a Comment