Pages

Tuesday, 17 November 2015

OPTIONS IN MATRICULATION PROGRAMS

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hello hello hello..!!!
since sekarang I was on sem break hahahah so nak kongsikan sedikit life dekat matrix untuk bakal bakal matrikians wahh indah sungguh bahasa itu hahahahah
so sebelum tu let me introduce my college first


haaaa nin diaa KOLEJ MATRIKULASI KEDAH CHANGLUN.. masa first dapat tawaran ni melompat lah jugak sebab dapat matrik kedah sebab matrik ni dekat dengan kampung ibu hahahah so senang lah nak balik ke sana ke sini hahahah 

so dekat matrix kedah ni ada dua course iaitu sains dan akaun.... sains ada pecahan 3 modul iaitu 
MODUL 1= BIOLOGY, PHYSIC, CHEMISTRY MATHEMATICS
MODUL 2= PHYSIC CHEMISTRY MATHEMATICS SCIENCE COMPUTER 
MODUL 3 =BIOLOGY CHEMISTRY MATHEMATICS SCIENCE COMPUTER
AKAUN = BUSINESS MANAGEMENT, ACCOUNTS, ECONOMY, MATHEMATICS

MATH adalah berbeza bagi modul sains dan akaun ya adik adik sains punya details sikit dari akaun punya math hahah tapi still sama jaa tak usaha rasa susah hahah
ok so saya merupakan kategori yang ke 3 haha modul 3 pencinta biology hahha musuh utama fizik and usually budak modul 3 ni malas mengira haha selalunya tak semua ok  hahahaha 

masa dapat modul 3 ni terpikir jugak boleh ka aku bawa modul ni sampai habis sem hahahah sebab masa SPM dulu malas yang hamat hahahah jawab exam based on apa yang terlekat diotak sahaja nak mengulang kaji sendiri hummm memang dak lahhh hahahaha. Lepas exam Ujian Pertengahan Semester satu Perasaan cinta akan biology tu datang nya secara tiba-II membuak buak pulak rasa hahah serius BIOLOGY sangat Mudah hahhahah

CHEMISTRY err......................................................... Masa SPM hanya dapat lulus atas haha tau dak lulus atas tu apa...???  Donut weyhh Donut hahah so agak benci jugak pada chemistry nih and rasa dia macam complicated sangat sebab susah nak bayangkan lah.. how the orbitals can form from the atoms hahamacam mana saintis nampak dekat atom tu ada bentuk kelopak macam bunga haha tak dapat nak bayangkan sorry sorry hahahha... sebenarnya tak dalah susah sangat CHEMIST nih just baca lecturer note pun dah faham dah tapi perlukan sedikit masa untuk menguasai sesuatu topik hahahha  and please gaiss jangan terlalu harap apa lecturer bagi ok... sebab saya punya lecturer just baca balik notes yang ada dalam lecturer notes hahahah can u imagine dia ada dekat depan dengan microphone dan mouse untuk click click click hahahah my friend cakap dia main counter strike hahhahha ampun ya puan Samirah heheh saya tau puan bagus cuma puan tak mahir nak ajar secara reramai kann bila puan ajar personal ok jaa faham jaa hahah ... lecturer pun ada kegugupan jugak hahahah

MATHEMATICS huuuuuuuuuuu............ kepada budak biology macam saya agak normal untuk membenci subjek ini hahahhahahahahh dia punya soalan ya Allah COMPLICATED GILA ntah lahh lagu mana PSPM 1 nanti harap lulus lahhh...ehemm lulus tu C+ ke atas yaa  hahahahah serius Mathematics ni agak sukar bagi saya hahahahha sebab saya tak suka mengira...!!! tambahan malas yang hamat 
tapikan tapikan lecturer math saya selalu attack saya bila dalam kelas tutorial haha well  I am the only on sang teruna dalam kelas tutorial   tu hahaha . lupa nak cakap budak lelaki modul 3 tersangat sangat sikit bilanganya haha dalam kuliah sayatak sampai 20 orang pun lelaki hahahahah so tak mustahil engkau berseorangan dalam kelas tutorial hahah...  yes berbalik pada math tadi hahahah untuk math ni tak mau bagi komen banyak sangat lah just pesanan untuk ADIK ADIK SPM yang berhasrat nak ke matriks perkemaskan matematik tambahan yaaa....

SCIENCE COMPUTER  well hahahaha ehemm ... ahah ok subject ni agak senang nak score kalau kau bagi tumpuan dalam kuliah dan turtorial dan buat sikit latihan haha chapter pun tak banyak ada 4 chapter ja untuk satu sem haha simple hahahahah saya harapkan SC DENGAN BIOLOGY sahajalah untuk dapat A pun yang dua lagi tu huuu ntah lahh hahaha serius sanagat best science comp ni hahha dia belajar tentang technology yang sering kita guna sahaja haha so bagi penggemar technology tu memang kacang goreng kuda lah hahhahahaha...

based on survey lah yaaa kann hahah fizik ni agak sukar sedikit kepada sesiapa yang kurang mahir dalam matematik tambahan  hahah so kalau rasa goyah goyah tu baik elkkan yaa hahah tapi bagi yang memang cerdik pandai tu mohon teruskan perjuangan ambil fizik hahahah boleh jadi engineer nanti hahah . saya tengok roomate saya yang chinese tu haha macam nak gila bila tiba exam fizik hahahha stress yang hamat hahha tapi stress stress dia pun 4 flat ok untuk UJIAN PERTEGAHAN SEMESTER HAHAH katanya nak matilah jawab fizik hahaha tapi ok jaaaa kalau minat..... fizik matrix memang banyak pengiraan dan banyak melibatkan differentiation add math tulah hahaha...

so best of luck ok

No comments:

Post a Comment